Blog

Bericht voor categorie test van Erik

test van bericht

5 Tips om veilig te rijden in de herfst

Autorijden in de herfst biedt spectaculaire plaatjes met prachtig verkleurende bladeren. Helaas brengt de herfst ook wat nadelen met zich mee; de zon staat laag en kan je verblinden, regen en mist zorgen voor slecht zicht en bladeren op de weg kunnen gladheid veroorzaken.

Met deze 5 tips kom je veilig de herfst door!

5 Tips om veilig te rijden in de herfst

1) Verblindende Zon

Nu de dagen korter worden en de dagen langer, staat de zon vaak laag aan de hemel als iedereen in de auto zit. Dit kan een verblindende werking hebben, met alle risico’s van dien.

Zorg dat je een zonnebril in de auto hebt. Draag je al een bril? Zorg dan voor een zonnebril op sterkte, of voor een overzetbril. Ook de zonneklep in je auto kan helpen. Het voelt misschien vreemd, maar juist bij een lage zon is je verlichting extra belangrijk. Hierdoor ben je veel beter zichtbaar voor andere weggebruikers, zelfs als ze verblind worden door de zon.
Bedenk ook, dat als jij last hebt van de zon, de mensen achter je daar waarschijnlijk ook last van hebben. Dit kan leiden tot ongelukken als je plotseling remt.
Heb je de lage zon in de rug? Dan hebben je tegenliggers dus last van de zon. Ook dat is goed om rekening mee te houden.

2) Gladheid

Hoewel we gladheid meestal associëren met de winter, kan de weg in de herfst ook gevaarlijk glad worden! Zeker als het hard waait, of hard gewaaid heeft, kunnen er veel bladeren op de weg liggen. Als deze dan ook nog eens nat worden van de regen, wordt de weg gladder dan ijs, en strooien helpt niet!

Later in de herfst kan nachtvorst voorkomen, waardoor het, zeker in de ochtend, ook glad kan worden door ijs.

Gladheid kan je moeilijk oplossen, maar goede (winter-)banden en verantwoord rijgedrag kunnen een hoop ellende voorkomen. Zorg dat je banden voldoende profiel hebben, en pas je snelheid aan.

3) Technische Problemen

Door kou en regen kan je auto aangetast worden. Voornamelijk de accu is gevoelig voor kou, en we moeten dan ook regelmatig de deur uit om accu’s te vervangen bij auto’s die niet willen starten. Laat je accu controleren om te voorkomen dat je auto niet meer wil starten als het ’s nachts koud is geweest.

Behalve de accu, kan bij nachtvorst ook de motor zelf beschadigd raken. Controleer je antivries en vul deze bij als het nodig is. Zorg ook voor antivries ruitenwisservloeistof, om vriesschade te voorkomen in je ruitenwisservloeistof-tank en -leidingen.

4) Regen

Regen op het raam

Regen is een bedreiging op verschillende manieren. Gladheid hebben we al besproken, maar ook voor het zicht is regen een belangrijk probleem. Zelfs lichte regen kan het zicht al ernstig beperken, zware regen kan erger zijn dan mist, en regen in combinatie met een lage zon is al helemaal een ramp voor je zicht. Gelukkig is hier een makkelijke oplossing voor: gebruik goede ruitenwissers. Goede ruitenwissers maken je ruit echt droog, en zorgen voor optimaal zicht.

5) Verlichting

Verlichting is altijd belangrijk, maar in de herfst verdient het wat extra aandacht. Zoals gezegd, is verlichting één van de belangrijkste zaken om gezien te worden als de zon laag staat. Controleer dus regelmatig of je verlichting nog werkt.

Daarnaast is er in de herfst nog een ander probleem: omdat de weg vaker nat is, spat er meer vuil op je auto. In onze omgeving zijn er ook veel wegen waar in de herfst extra modder op ligt door landbouwvoertuigen. Dit kan ervoor zorgen dat je lampen veel slechter zichtbaar zijn, omdat ze bedekt zijn met modder, zand en ander opspattend vuil. Controleer je lampen regelmatig, en als het nodig is, kan je ze schoonmaken met een zachte doek en veel water.

Versnellingsbak Kapot; Revisie of Vervangen?

Versnellingsbak-revisie

Zoekt u een garage waar u zeker bent van betrouwbaar advies en waar uw versnellingsbak kundig en ter plekke gerepareerd kan worden? Wij hebben de kennis en het materiaal in huis.

We krijgen al jaren van heinde en ver versnellingsbakken aangeleverd van particulieren en collega-bedrijven, die we meestal binnen twee werkdagen kunnen repareren of reviseren. Bel ons via 0599-613405 als u meer wilt weten of maak direct online een afspraak.

(Bedrijven kunnen voor meer informatie ook kijken op www.autotechnieknoord.nl.)

Snel weer op weg en vervangend vervoer
Een versnellingsbakrevisie kost even wat tijd. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden voor vervangend vervoer. U kunt ook gebruik maken van onze gratis haal-en-breng-service (binnen 50km afstand). Dit geldt ook voor collega-garages!

Goede monteurs, dus goede garantie
We zeggen het gewoon: onze monteurs kunnen enorm goed auto’s repareren. En dus geven we u met een gerust hart een jaar BOVAG-garantie op de reparatie van uw versnellingsbak.

Wilt u meer weten, een prijsindicatie of een afspraak maken? Neem dan contact op.

Versnellingsbak-revisie bij Bosch Car Service Autoborg

 Openingstijden:

Maandag: 08:00 – 18:00
Dinsdag: 08:00 – 18:00
Woensdag: 08:00 – 18:00
Donderdag: 08:00 – 18:00
Vrijdag: 08:00 – 18:00
Zaterdag: 09:00 – 15:00

 

 

Uitgebreide informatie versnellingsbakken

Als uw versnellingsbak kapot is, zijn er meestal twee opties: revisie / reparatie of vervangen.

Versnellingsbak Vervangen

Versnellingsbak reviseren, of toch een nieuwe?

Het grote voordeel van het vervangen van de versnellingsbak, is eenvoudig: u krijgt een volledig nieuwe versnellingsbak. Toch heeft het vervangen van de versnellingsbak ook zo zijn nadelen.

Ten eerste is er, zeker bij oudere auto’s, een risico dat er geen originele versnellingsbak gevonden kan worden. Dan moet er dus een andere versnellingsbak gebruikt worden, waarvan het niet zeker is dat deze perfect in de auto past.

Ten tweede zijn nieuwe versnellingsbakken erg duur; voor een nieuwe versnellingsbak betaalt u al gauw 2500 Euro. Daar komen zaken zoals demontage, kleinmateriaal, arbeidsloon en BTW dan nog bovenop!

Versnellingsbak reviseren

Het alternatief is uw versnellingsbak laten reviseren. Hoewel revisie niet álle problemen kan oplossen (een gescheurde versnellingsbak is bijvoorbeeld vaak niet te repareren), voldoet het in de meeste gevallen en functioneert uw versnellingsbak weer als nieuw.

Het grote voordeel van een versnellingsbak-revisie is de prijs: afhankelijk van uw type auto bent u doorgaans niet meer dan 1200 euro kwijt inclusief demontage, arbeidsloon, BTW, onderdelen en andere kosten.

Behalve de kostenbesparing zijn er nog andere voordelen. Als u uw versnellingsbak laat reviseren worden sommige onderdelen (zoals de lagers) weliswaar vervangen, maar de versnellingsbak als geheel blijft gewoon dezelfde. Zo krijgt u dus altijd de originele, perfect passende, versnellingsbak weer terug in uw auto.

Kosten berekenen

Als u uw versnellingsbak wil reviseren, of u twijfelt nog, adviseren wij u om online een vrijblijvende prijsberekening uit te voeren via deze link. Aan de hand van uw kenteken kunt u in enkele stappen uw prijs uitrekenen. Dit is geheel vrijblijvend en u ziet direct waar u aan toe bent. Zo komt u niet voor verassingen te staan en heeft u binnen no-time weer een perfect werkende versnellingsbak!

APK + Grote Beurt = Gratis APK!

Gratis APK bij Grote Beurt in groningen

Een gratis APK? Bij Bosch Car Service Autoborg in groningen kunt u uw APK-keuring combineren met een grote beurt. U betaalt dan niets voor de APK!

Wat is de APK?

De APK keuring is een verplichte keuring waarmee we verzekeren dat uw auto veilig de weg op kan. Echter is een APK keuring geen vervanging voor de onderhoudsbeurt: het is puur een keuring. Mocht er dus iets ontdekt worden waardoor uw auto moet worden afgekeurd, dan is dat extra vervelend omdat hiervoor vaak een nieuwe afspraak gemaakt moet worden. Door de APK te combineren met een grote beurt is dit geen probleem meer. We kunnen eventuele problemen dan gelijk oplossen, zodat u met een goedgekeurde auto in prima staat weer de deur uit rijdt!

Gratis APK met Minimale hinder

Een mooie bijkomstigheid van het combineren van de grote beurt en de APK, is dat uw auto maar één keer langs hoeft te komen. U kunt uiteraard gebruik maken van onze gratis* haal- en breng-service, of van één van onze leenauto’s. Zo heeft u minimale hinder, en komt uw auto weer helemaal in goede staat.

Bosch Car Service Autoborg in groningen

Autobedrijf Bosch Car Service Autoborg in groningen is een Bosch Car Service met meer dan 70 jaar ervaring in de autobranche. Dankzij onze ruime ervaring, goed opgeleide en ervaren monteurs en APK-keurmeesters, kunnen wij ieder merk en type auto voorzien van uitstekende service. Zo weet u met een gratis APK en grote beurt van Bosch Car Service Autoborg ook zeker dat uw auto weer écht in goede staat is.

Autobedrijf Bosch Car Service Autoborg is een BOVAG-erkend autobedrijf en erkend door de RDW voor APK-keuringen. Dit houdt in dat we het resultaat van uw APK keuring gelijk kunnen invoeren in het RDW-systeem. Dit brengt dus geen extra papierwerk met zich mee.

Auto Onderhoud Plan

Zowel de grote beurt als de APK-keuring zitten inbegrepen in het Auto Onderhoud Plan. Zo heeft u al uw auto-onderhoud en keuringen geregeld voor een vast, laag maandbedrag. Klik hier of op de afbeelding voor meer informatie

Auto Onderhoud Plan Erkende Garage 1
*haal- en breng-service is gratis in groningen en omstreken.

De Juiste Versnellingsbak

Als uw versnellingsbak kapot is, heeft u verschillende opties. Zo kunt u een nieuwe versnellingsbak kopen, een gebruikte of gereviseerde versnellingsbak laten plaatsen, of u kunt uw eigen versnellingsbak laten reviseren. In dit artikel bekijken we de verschillende mogelijkheden en de voor- en nadelen van iedere optie. Zo kunt u een geïnformeerd besluit nemen, en weet u waar u aan toe bent.

Een nieuwe versnellingsbak kopen

Bij een nieuwe versnellingsbak bestelt u een versnellingsbak van de originele fabrikant, of van een andere producent die vervangende versnellingsbakken produceert. Met een nieuwe versnellingsbak heeft u geen problemen met slijtage, en uw auto werkt weer als nieuw.

Nieuwe Versnellingsbak

Een nadeel van het kopen van een nieuwe versnellingsbak is de prijs; een nieuwe versnellingsbak kost al snel meer dan €1000, en daar komen de kosten van montage dan nog bij. Daarnaast is het kopen van een nieuwe versnellingsbak niet zonder risico: Veel automodellen zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen, bijvoorbeeld met en zonder cruise control. Als je een auto hebt met cruise control, maar de geleverde versnellingsbak is voor het model zonder cruise control, dan zal de cruise control niet langer werken, zelfs al past de versnellingsbak verder perfect!

Een gebruikte versnellingsbak kopen

Gebruikte versnellingsbakEen gebruikte versnellingsbak is aanzienlijk goedkoper dan een nieuwe versnellingsbak, en is vaak voor 500 tot 600 euro te krijgen. In sommige gevallen wordt een gebruikte versnellingsbak zelfs met enkele maanden garantie geleverd.

Helaas heeft een gebruikte versnellingsbak wel het probleem dat er mogelijk versleten onderdelen in zitten. Ook andere beschadigingen kunnen over het hoofd gezien zijn, omdat niet iedere garage de juiste kennis in huis heeft om een versnellingsbak echt goed te beoordelen. Net als bij een nieuwe versnellingsbak, is ook bij een gebruikte versnellingsbak het risico aanwezig dat deze niet perfect past in uw auto.

Versnellingsbak reviseren

versnellingsbak reviserenUw versnellingsbak reviseren is een veilige en voordelige oplossing voor een kapotte versnellingsbak. Bij een versnellingsbakrevisie wordt de originele versnellingsbak uit uw auto verwijderd, en vervolgens volledig gedemonteerd. Een versnellingsbakspecialist controleert vervolgens alle onderdelen op slijtage, en vervangt kapotte of versleten onderdelen. Ook worden de lagers vervangen.

Door uw eigen versnellingsbak te laten reviseren, heeft u de zekerheid dat de versnellingsbak perfect in uw auto past, en alle functies ondersteund. Het is immers uw eigen versnellingsbak! U bent dus ook zeker van de historie van de bak en u heeft niet te maken met levertijd of backlogs bij de fabrikant. Bovendien is een versnellingsbakrevisie bij Bosch Car Service Autoborg al mogelijk vanaf €695, en is daarmee dus ook één van de goedkopere opties. Na een versnellingsbakrevisie werkt uw versnellingsbak weer als nieuw!

Wat is de juiste versnellingsbak?

Hoewel de keuze voor de juiste versnellingsbak afhankelijk is van uw specifieke auto en situatie, is in de meeste gevallen een versnellingsbakrevisie de beste combinatie van een lage prijs en een hoge kwaliteit. Een gereviseerde versnellingsbak kan jaren mee en doet qua kwaliteit en rijcomfort niet onder voor een nieuwe bak. Bovendien profiteert u bij Bosch Car Service Autoborg van een volledige BOVAG garantie op de gereviseerde versnellingsbak.

Twijfelt u nog steeds? Laat u dan adviseren bij een BOVAG-erkend revisiebedrijf zoals Bosch Car Service Autoborg. Hier krijgt u altijd een eerlijk en concreet advies voor uw kapotte versnellingsbak.

Maak direct een afspraak!

X
Chat openen
Een vraag?
Een berichtje: snel en gemakkelijk!
Wij gebruiken cookies. Door hiernaast op ‘OK, sluiten’ te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies, en gaat u akkoord met de gebruiksvoorwaarden (Disclaimer) van deze site. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen.
Annuleren